نیروی دریایی سپاه: شناور خارجی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس را توقیف کردیم (یکم مرداد ۱۴۰۳) نگرانی سخنگوی «گوترش» از حمله اسرائیل به یمن حمله اسرائیل به خان‌یونس ۷۰ شهید و بیش از ۲۰۰ مجروح برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) ایروانی: ایران کاملاً متعهد به کمک به راه‌حل سیاسی بحران سوریه است آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) لحظه انهدام جنگ‌افزارهای متجاوز صهیونیستی از سوی قسام پزشکیان: حساب مردمی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست حملات سنگین مقاومت لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی + فیلم (یکم مرداد ۱۴۰۳) حمله وزیر تندرو رژیم صهیونیستی به ارتش اسرائیل فرماندار یک ایالت آمریکا: «ترامپ» یک جنایتکار، مرتکب تجاوز جنسی و دروغگوی مادرزاد است العربیه مدعی توقیف نفتکشی باپرچم «توگو» در ۶۱ مایلی بوشهر شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) اردوغان و بشار اسد دیدار می‌کنند؟ سرلشکر سلامی: از طرح انزوای دشمنان خارج شده‌ایم اوکراین به بزرگترین پالایشگاه نفت روسیه در دریای سیاه حمله پهپادی کرد وزیر ارشاد درباره استخدام برادرزاده‌اش در وزارت بهداشت توضیح داد دادگاه عالی هند، قانون ایالتی تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان را رد کرد عملیات زمینی جدید ارتش رژیم صهیونیستی در شرق خان‌یونس آغاز شد گفت و گوی تلفنی نخست وزیر ژاپن با پزشکیان کمیسیون امنیت ملی مجلس با برخی گزینه های وزارت امور خارجه مخالفت خواهد کرد ظریف: آماده گفتگو مطابق با برجام هستیم
سرخط خبرها

وزیر خارجه آمریکا پس از ۵ سال سردی روابط وارد چین شد

  • کد خبر: ۱۶۹۸۷۴
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷
وزیر خارجه آمریکا پس از ۵ سال سردی روابط وارد چین شد
در بحبوحه روابط سرد آمریکا-چین و چشم‌اندازی مبهم برای هرگونه حل اختلاف، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا امروز (یکشنبه) با هواپیمای نیروی هوایی وارد پکن شد؛ طی پنج سال اخیر این اولین سفر یک وزیر خارجه آمریکایی به چین می‌باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از آر تی، بلینکن با این سفر که از طریق آن به دنبال حل و فصل چندین بحران بین دو کشور است، به عالی‌ترین مقام دولت آمریکا تبدیل شده که از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ به چین سفر کرده است.

پس از آنکه سفر آنتونی بلینکن به پکن در ماه فوریه به دلیل پرواز "بالون‌های جاسوسی چینی" بر فراز آمریکا به تعویق افتاد، اکنون او بالاترین مقام دولت آمریکا است که از زمان شروع ریاست جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده به چین سفر می‌کند.

انتظار می‌رود که بلینکن طی این سفر با مقامات ارشد چینی نظیر کین گانگ همتای چینی‌اش، وانگ یی دیپلمات ارشد سیاست خارجی چین و احتمالا شی جینپینگ رئیس‌جمهوری چین دیدار کند. وزیر خارجه آمریکا طی این سفر به دنبال ایجاد کانال‌های ارتباطی باز و بادوام است تا اطمینان حاصل کند که رقابت استراتژیک میان این دو کشور وارد یک درگیری نمی‌شود.

وزیر خارجه آمریکا پس از ۵ سال سردی روابط وارد چین شد

همچنین انتظار دیگری از سفر بلینکن به چین و دیدار با مقامات این کشور وجود دارد؛ به عبارتی احتمالا این سفر دیدارهای دوجانبه دیگری را در ماه‌های آینده توسط جنت یلن، وزیر خزانه داری و جینا رایموندو، وزیر بازرگانی آمریکا هموار سازد. این دیدار بلینکن همچنین می‌تواند زمینه را برای دیدار میان شی و بایدن در نشست‌های چندجانبه امسال فراهم کند.

جو بایدن روز شنبه گفت که امیدوار است طی ماه‌های آینده با رئیس‌جمهور شی دیدار کند.

دیدار ماه نوامبر این دو رئیس‌جمهور در بالی اندونزی به طور مختصری ترس‌های ناشی از یک جنگ سرد جدید را کاهش داد اما به دنبال پرواز "بالون‌های جاسوسی چینی" بر فراز آمریکا، ارتباطات سطح بالا میان این دو کشور کاهش یافت.

یک مقام ارشد وزارت خارجه امور آمریکا طی توقف سوخت‌گیری هواپیما در توکیو به مسیر پکن به خبرنگاران گفت: شناختی میان هر دو طرف وجود دارد و ما باید کانال‌های ارتباطی سطح بالا را داشته باشیم. ما در روابط خود در نقطه مهمی هستیم؛ جایی که فکر می‌کنم کاهش خطرات اشتباه محاسباتی مسئله مهمی است.

سفر بلینکن به چین در بحبوحه سردی روابط دوجانبه و امید اندک به پیشرفت در فهرست طولانی اختلافات بین دو اقتصاد بزرگ جهان انجام می‌شود.

وزیر خارجه آمریکا وارد چین شد
روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف رو به وخامت گذاشته و این نگرانی را ایجاد کرد که ممکن است روزی با یکدیگر به بر سر جزیره تایوان که چین می‌گوید به آن تعلق دارد، درگیر شوند.

دو کشور همچنین در چندین موضوع از جمله تجارت، تلاش‌های آمریکا برای مهار صنعت نیمه هادی چین و سابقه حقوق بشر پکن با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

عدم تمایل چین به شرکت در مذاکرات منظم بین ارتشش و ارتش ایالات متحده علیرغم تلاش‌های مکرر واشنگتن برای انجام این کار مایه نگرانی خاصی برای همسایگان چین شده است.

بلینکن قبل از ترک کشورش به مقصد چین گفت که این سفر سه هدف اصلی دارد: ایجاد مکانیسم‌های مدیریت بحران، ارتقای منافع آمریکا و متحدانش و صحبت مستقیم در مورد نگرانی‌های مرتبط و بررسی زمینه‌های همکاری بالقوه.

اما مقامات آمریکایی که چند روز پیش طی نشستی این رویداد را بررسی کردند، انتظارات درباره پیشرفت در مذاکرات دو کشور را کم اهمیت جلوه دادند.

در حالی که هدف اصلی بلینکن گفت‌وگوهای "صریح، مستقیم و سازنده" خواهد بود، مقامات گفتند که دستیابی به موفقیت در هر یک از موضوعات کلیدی بعید است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->